Dagopvang en -activiteiten

Dagactiviteiten

De activiteiten bij Deva Zorg en Welzijn zijn een middel om actieve maatschappelijke participatie te realiseren binnen een vertrouwde omgeving. De dagactiviteiten voor onze cliënten zijn toegankelijk voor alle hulpbehoevenden, ongeacht niveau van functioneren of bijkomende beperkingen.

Belangrijk binnen de dagactiviteiten zijn het in stand houden van vaardigheden, het handhaven van een normaal dagritme, begeleiding bij achteruitgang op zowel lichamelijk als geestelijk gebied en het creëren van een veilige en warme sfeer, waarin veel kan en weinig moet. Er wordt erop gelet dat er voldoende mogelijkheden zijn voor de cliënten om eigen keuzes te maken. De professionals van Deva Zorg en Welzijn informeren de cliënten over de mogelijkheden en stimuleren, motiveren ze tot actieve deelname en besluitvaardigheden. U kunt hierbij denken aan sport en bewegingsactiviteiten, sociale activiteiten zoals gezelschapsspelen, toneelspel en drama, creatieve activiteiten zoals knutselen en diverse trainingen zoals assertiviteitstraining, gesprekstechnieken aanleren. Tevens bieden wij diverse ADL- activiteiten gericht op het behoud van zelfstandigheid.

Met deze activiteiten zijn de mogelijke doelen: – uitbreiden van vaardigheden op sociaal emotioneel en motorisch gebied, – gevoel van eigenwaarde versterken, – gevoelens van afhankelijkheid verminderen en zelfredzaamheid bevorderen.

Dagopvang – Gezonde leefstijl en beweging

Deva Zorg en Welzijn schenkt veel aandacht aan een gezonde leefstijl, want beweging en een gezond voedingspatroon levert een grote bijdrage aan het welzijn.

Wij hebben een grote ruimte ingericht met verschillende apparatuur waar u onder begeleiding van onze fitnessinstructeur gebruik van kunt maken. Onze fitnessinstructeur begeleidt u graag bij het opstellen van een bewegings- en voedingsplan, gericht op uw doelstellingen en rekening houdend met uw wensen en eventuele lichamelijke beperkingen.

In de ruimte kunt u gebruik maken van

  • Loopbanden, hometrainers, roei- en crosstrainers
  • Apparatuur en hulpmiddelen om kracht te trainen
  • Beweging op muziek
  • Spellen zoals: sjoelbakken en tafeltennistafel